12/13/13

Stay Motivated and Positive

Hello everybody! Σήμερα ήθελα να αφήσουμε λίγο τα tips για την εξωτερική ομορφιά και να επικεντρωθούμε περισσότερο στην εσωτερική ομορφιά και υγεία του εαυτού μας γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι που μας δίνει τη δύναμη κάθε μέρα να προχωράμε παραπέρα.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να σκεφτόμαστε θετικά και να έχουμε μια θετική έμπνευση από κάπου που θα μας επηρεάσει να προσπαθήσουμε κάθε μέρα γι αυτό.





  • Η θετική σκέψη δεν είναι έμφυτη σχεδόν σε κανέναν άνθρωπο. Οι περισσότεροι αντιδρούμε αυθόρμητα αρνητικά στις περισσότερες καταστάσεις. Πάντα μας ενοχλούν αυτά που δεν έχουμε, αυτά που δεν καταφέραμε να κάνουμε μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα την απογοήτευση. Οπότε ακόμα και αυτό, θέλει προσπάθεια και δουλειά!! Και το εννοώ. Θέλει πολλή εξάσκηση ώσπου με το πέρασμα του χρόνου θα έχει ενσωματωθεί πλέον στη σκέψη και τον χαρακτήρα.
  • Πώς λοιπόν θα γίνει αυτό; Αρχικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που μας επηρεάζουν καθημερινά είναι οι άνθρωποι! Καλό είναι λοιπόν να έχουμε στην ζωή μας, ανθρώπους που μας επηρεάζουν θετικά, που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Μην αφήσετε ποτέ τον εαυτό σας να βρεθεί σε μία κατάσταση όπου δεν νιώθετε εσείς καλά. Αν υπάρχουν αρνητικοί άνθρωποι στην ζωή σας, τότε δυστυχώς θα πρέπει να φύγουν. Ακόμα και έτσι αν γίνει όμως θα παρατηρήσετε ότι θα μπουν ξαφνικά στην ζωή σας, άλλοι άνθρωποι που θα σας γεμίσουν ενέργεια! Για κάποιο λόγο έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές!
  • Είναι σημαντικό να συναναστρέφεστε με ανθρώπους, οι οποίοι θα σας δώσουν κίνητρα και θα σας εμπνεύσουν ή θα σας ενθαρρύνουν να πετύχετε αυτό που θέλετε. Ακόμα όμως και αν δεν έχετε φίλους που έχουν ίδιους κοινούς στόχους ζωής, μπορείτε να εμπνευστείτε μέσω του internet επικοινωνόντας με άλλους ανθρώπους. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν τα blogs, το youtube και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει τον καθένα. Τη μέρα λοιπόν που όλα θα έχουν πάει στραβά και δεν θα ξέρετε που να απευθυνθείτε, λίγη έμπνευση από ένα blog ή κάτι άλλο μπορεί να σας αλλάξει τη μέρα!
  • Βέβαια εκτός από τους ανθρώπους βοηθάνε και θετικά τραγούδια, ταινίες και οτιδήποτε άλλο θα σας επηρεάσει θετικά για να έχετε περισσότερη δύναμη και όρεξη για ζωή!
  • Πιστέψτε στον εαυτό σας!! Μιλάω και γω! Που υποτιμώ τον εαυτό μου τόοοοσο πολύ μερικές φορές! Όπως βλέπετε είμαι και γω στην πορεία της προσπάθειάς μου ακόμα... Αλλά ξέρω μέσα μου ότι πρέπει να είμαι δυνατή και να πιστεύω σε μένα, και όταν το ξανασκέφτομαι πιο ψύχραιμα, αλλάζω μυαλά! Αν δεν πιστέψετε πρώτα εσείς σε σας, τότε δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος. Οπότε αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Κάθε βράδυ που πηγαίνετε για ύπνο, πρέπει να νιώθετε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με αυτά που έχετε κάνει.
  • Εσείς και μόνο εσείς ελέγχετε τη ζωή σας! Αφού μπορείτε να ελέγξετε το μυαλό σας και ξέρετε τι θέλετε και λέτε "ααα θέλω να κάνω αυτό αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω" . Από την στιγμή που θα το θελήσετε πολύ, και είστε διατεθειμένοι να κάνετε πολλά για να το ο πετύχετε τότε θα το κάνετε! Με πολλή προσπάθεια και πίστη στον εαυτό σας και στον Θεό όλα μπορούν να γίνουν.
  • Τελευταίο και πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι το να μάθουμε να ευχαριστούμε. Να είμαστε ευγνώμονες για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας και όχι μόνο να παραπονιόμαστε για τα αρνητικά. Να ευχαριστούμε τους ανθρώπους που είναι κοντά μας και μας στηρίζουν, να ευχαριστούμε τον Θεό που είμαστε υγιείς και απολαμβάνουμε την ζωή, να νιώθουμε ευγνώμονες για όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, ακόμα και για όλα τα υλικά αγαθά που έχουμε αποκτήσει. Έτσι, αν μπορέσουμε να εκτιμούμε κάθε μέρα όλα αυτά που μας προσφέρθηκαν, θα μπορέσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και συμφιλιωμένοι με τον εαυτό μας. Με αυτό τον τρόπο θα έρθει και περισσότερη όρεξη για προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας και των ονείρων μας.

Γι αυτό λοιπόν δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε κάθε φορά που πάει κάτι στραβά. Ίσα ίσα πρέπει να παίρνουμε περισσότερη δύναμη για να πετύχουμε τον στόχο μας!
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο :)  Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε καλές γιορτές! :)

2 comments:

  1. Πολύ ωραίο κείμενο και πολύ καλή ιδέα, μπράβο σου! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου :)

      Delete

© Beauty of Roses, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena